Autentyczna włoska restauracja – typowe menu
Restauracje włoskie to w Polsce najpopularniejszy typ gastronomii. Cenimy jedzenie włoskie gdyż jest smaczne, pożywne oraz ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej jemy pasty. Bardziej wrażliwi próbują rzadsze dania obiadowe takie jak canelloni, polentę i włoskie zupy minestrone.
Szukając tradycyjnej włoskiej restauracji należy zwrócić uwagę na kilka elementów: czy miejsce stosuje włoskie składniki, czy w menu znajdują się też mniej znane dania, czy lista win, oferuje klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża różnorodność oraz dania z wielu części Włoch. W najlepszej restauracji poczujemy naturalny klimat Włoch.
Włoska kuchnia jest nieskomplikowana, co nie zmienia tego, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to niezwykle smaczna kuchnia z Europy .
Dobre wina z Włoch
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która ubiega się do tytułu bycia eleganckim punktem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna ignorować wina. Posiłek w klimacie włoskim koniecznie musi zawierać też wino. Lampka alkoholu to we Włoszech standard. italian food Krakow Najbardziej typowe wina włoskie to toskańskie chianti, kalabryjskie lamezia i monti z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście ma być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, musi posiadać szeroki zestaw win.
Klasyczna kuchnia włoska
Chcąc zrozumieć fenomen włoskiego gotowania bez wątpienia warto wybrać się do restauracji, która umie przyrządzić nie jedynie placek pizzowy i makarony.
Zobacz film